Wil je kunstgras in je tuin leggen en ben je benieuwd of kunstgras geschikt is voor huisdieren? Dan zit ben je hier goed, want in deze blog leggen wij aan je uit of kunstgras en konijnen, honden en katten een goede combinatie is. Lees hieronder of jouw huisdieren veilig en zonder problemen kunstgazon kunnen spelen.

Kunstgras geschikt voor huisdieren?

Wil je kunstgras in je tuin leggen en ben je benieuwd of kunstgras geschikt is voor huisdieren? Dan zit ben je hier goed, want in deze blog leggen wij aan je uit of kunstgras en konijnen, honden en katten een goede combinatie is. Lees hieronder of jouw huisdieren veilig en zonder problemen kunstgazon kunnen spelen.

Als je kunstgras hebt en huisdieren hebt rondlopen, dan is het handig om te weten welk kunstgrassoort het meest geschikt is en of kunstgras überhaupt veilig is voor jouw viervoeters. Wij hebben wat handige informatie hierover voor je uitgezocht.

kunstgras veilig voor huisdieren?

Als er honden, katten of konijnen op kunstgras spelen, dan moet het natuurlijk wel verantwoord zijn. Jouw huisdieren moeten veilig kunnen ravotten. Het kan zomaar gebeuren dat jouw hond of kat over het kunstgras likt of een grasspriet eet. Het goede nieuws is dat kunstgras honden, katten of konijnen gewoon samengaan. Het is veilig en het is zelfs ongevaarlijk als je huisdier iets van het kunstgras binnenkrijgt.

kunstgras en rubbergranulaat

Een aantal jaar geleden was het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras in opspraak. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de Unie van Waterschappen bleek dat rubbergranulaat in kunstgras schadelijk is voor het ecosysteem, doordat het de biodiversiteit aantast. Laten we duidelijk zijn: rubbergranulaatkorrels zijn niet schadelijk voor kinderen of je huisdieren. Mastergrass gebruikt overigens deze korrels niet, dus bij ons hoef je je al helemaal geen zorgen te maken.

kunstgras en ontlasting huisdieren

Maar wat als mijn honden, katten of konijnen hun behoeften doen op het kunstgras? Goed nieuws, want kunstgras en ontlasting is geen enkel probleem. Een kunstgazon is makkelijk om schoon te maken, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Met een harde bezem en een tuinslang kom je al een heel eind om ontlasting op kunstgras te reinigen.

meest geschikte kunstgrassoort voor huisdieren

Als je het juiste kunstgras laat leggen als je huisdieren hebt, dan is het verstandig om te kiezen voor stevig kunstgras. Kunstgras leggen met een konijn in de tuin? Geen probleem, want je konijn merkt al snel dat het niet mogelijk is om te graven in kunstgras, net als je hond en kat. Let wel op dat je kunstgras kiest dat tegen een stootje kan. Daarom hebben wij een aantal geschikte kunstgrassoorten voor je op een rijtje gezet.

1. bali

Het kunstgrassoort Bali is een relatief donker kunstgrassoort uit het assortiment van Mastergrass. Het is een zeer sterk kunstgras en met een mooie uitstraling. Ideaal dus voor als je op zoek bent naar kunstgras voor honden, katten of konijnen.

2. havana

Havana is een kunstgrassoort met een sterke robuuste mat. Dit kunstgras kan zeker tegen een stootje en is dus zeer geschikt kunstgras voor huisdieren.

3. london

De London is het meest innovatieve kunstgrassoort uit onze collectie. Het heeft een mooie uitstraling door het hoge aantal steken en een bruin gekleurde vezel. Daarnaast is het zeer geschikt om intensief te gebruiken. Naast kunstgras in de tuin is het ook mogelijk om kunstgras aan te leggen op je balkon of je dakterras. Meer weten hierover? We informeren je graag Kortom: als je huisdieren hebt, dan gaat dit prima samen met kunstgras. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over het leggen van kunstgras door Mastergrass? Je vindt het allemaal terug op onze website.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.

Kunstgras: zelf leggen of door Mastergrass?

Kunstgras is ideaal voor op het gazon, het terras of op het balkon. De vraag is alleen wie het kunstgras aanlegt. Laat u het leggen door de kunstgrasleggers van Mastergrass of steekt u zelf de handen uit de mouwen? Als…

Kunstgras leggen: 9x geschikte ondergronden

Bij het aanleggen van mooi kunstgras is een goede ondergrond erg belangrijk. Ongelijkheden, verzakkingen en onkruid hoort natuurlijk niet bij uw gloednieuwe kunstgazon. Daarom hebben wij voor uw verschillende ondergronden op een rijtje gezet die geschikt zijn voor uw kunstgras.…

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer…