snelle levering
15 jaar garantie

Voor optimaal resultaat van je kunstgras, is het een goed idee om dit te bestrooien met kwartszand. Maar wat is dit eigenlijk en hoe gebruik je dit voor je kunstgras? Dat leggen wij graag aan je uit.

Kunstgras instrooien met kwartszand: dit moet je weten

Voor optimaal resultaat van je kunstgras, is het een goed idee om dit te bestrooien met kwartszand. Maar wat is dit eigenlijk en hoe gebruik je dit voor je kunstgras? Dat leggen wij graag aan je uit.p>

Kwartszand: misschien heb je er nooit van gehoord en misschien weet je precies wat het is. Als je kunstgras in je tuin hebt liggen, is het zeker handig om kwartszand in je garage te hebben liggen. Wat dit precies is, waarvoor het gebruikt wordt en hoeveel het kost, lees je hieronder.

Wat is kwartszand?

Kwartszand is zand voor kunstgras. Wij raden je aan om je kunstgras te bestrooien met instrooizand. Maar wat is kwartszand dan eigenlijk? Kwartszand is geen zand net zoals ander zand. Dit is het enige zand dat geschikt is voor kunstgras. Kwartszand is een zuiver zandsoort met een ronde korrel. Het zand is schoon en wordt daarom ook vaak gebruikt als bodem in een aquarium. De ronde korrels zorgen ervoor dat het kunstgras niet beschadigt. Normaal zand heeft wat scherpere randjes, dus met dit instrooizand kan het kunstgras beschadigen.

Waarom kwartszand gebruiken voor kunstgras?

Zoals hierboven genoemd, is het belangrijk om je kunstgras te bestrooien met instrooizand. De ronde korrel zorgt ervoor dat het goed wegzakt in het kunstgras. Hierdoor blijft het kunstgras mooi liggen en is de kans nihil dat het wegwaait. Het zorgt dus voor extra stevigheid. Het fijne is dat je niet eens zal merken dat er zand in je kunstgras zit. Daarnaast is het ideaal voor op sportvelden, omdat het kwartszand een dempende werking heeft. Kunstgras wordt al steeds beter ontwikkeld, waardoor het langer meegaat. Toch is zeker aan te raden om zand voor kunstgras te gebruiken.

Wat is de prijs van kwartszand?

Kwartszand kent verschillende prijzen die je ervoor betaalt. Bij een gemiddeld tuincentrum betaal je voor 25 kilogram kwartszand tussen de tien en twintig euro. Bedenk dat je voor 1m2 ongeveer 10 kilo kwartszand nodig hebt.

Hoe gebruik je kwartszand?

Kwartszand is dus een aanrader, maar hoe gebruik je dit zelf op de juiste manier? Dat leggen we je graag uit. Als eerste is het belangrijk dat de vezels zoveel mogelijk rechtop staan, zodat het zand beter op de bodem komt te liggen. Strooi het instrooizand zo goed mogelijk verdeeld over het kunstgras. Als laatste veeg je met een bezem over het kunstgras. Dat was alles, dus dit is zo voor elkaar. Mocht je graag kunstgras laten leggen dan hebben we een speciale machine waarmee we het kwartszand goed kunnen instrooien en verdelen.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.

Kunstgras: zelf leggen of door Mastergrass?

Kunstgras is ideaal voor op het gazon, het terras of op het balkon. De vraag is alleen wie het kunstgras aanlegt. Laat u het leggen door de kunstgrasleggers van Mastergrass of steekt u zelf de handen uit de mouwen? Als…

Kunstgras leggen: 9x geschikte ondergronden

Bij het aanleggen van mooi kunstgras is een goede ondergrond erg belangrijk. Ongelijkheden, verzakkingen en onkruid hoort natuurlijk niet bij uw gloednieuwe kunstgazon. Daarom hebben wij voor uw verschillende ondergronden op een rijtje gezet die geschikt zijn voor uw kunstgras.…

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer…