Heb je in de tuin een terras of een stoep waar je eigenlijk liever kunstgras wil leggen? Dat is geen probleem! Het is mogelijk om het kunstgras over de tegels heen te leggen. Met de juiste informatie en het juiste kunstgras, heb je dit zelf zo geregeld. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Kunstgras leggen op tegels: hoe doe je dat?

Heb je in de tuin een terras of een stoep waar je eigenlijk liever kunstgras wil leggen? Dat is geen probleem! Het is mogelijk om het kunstgras over de tegels heen te leggen. Met de juiste informatie en het juiste kunstgras, heb je dit zelf zo geregeld. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Wat doe je met een oppervlakte tegels in je tuin of op het terras waar je op uitgekeken bent? Of waar gras toch beter past, omdat kinderen erop willen spelen bijvoorbeeld? Dan is kunstgras een goed idee. Er zijn wel een paar dingen om rekening mee te houden als je kunstgras op tegels legt. Dat leggen wij je haarfijn uit, dus lees snel verder.

Kunstgras op tegels

Als het voor jou geen optie is om de tegels eerst uit de grond te halen, voordat je het kunstgras legt, dan is het ook mogelijk om ze te laten liggen. Ja, je leest het goed: het is mogelijk om het kunstgras over de tegels heen te leggen.

Hoe kunstgras op tegels leggen?

Er zijn verschillende manieren mogelijk om kunstgras op tegels te leggen en deze sommen wij graag voor je op. Het kunstgras moet natuurlijk stevig blijven liggen op de tegels en dat kan door middel van verschillende methoden.

Kunstgras op tegels plakken
Een manier om het kunstgras op de tegels te bevestigen, is door dit op de tegels te plakken. Er is speciale tape ontwikkeld, waarmee je kunstgras op tegels plakt. Ideaal dus. Belangrijk om op te letten is dat de ondergrond vast, droog en vetvrij is. Wanneer je tuin niet extreem belast wordt, dan is het prima om kunstgras op tegels te plakken.

Kunstgras op tegels lijmen
Een andere manier om kunstgras op tegels vast te maken, is door dit erop te lijmen door middel van kunstgraslijm. Om dit succesvol te doen, is het noodzakelijk dat de ondergrond egaal en vast is. Het is dus zo gebeurd om kunstgras op tegels te bevestigen. Lijmen is een ideale optie als het kunstgras zwaarder belast wordt door bijvoorbeeld spelende kinderen. Zo blijft het kunstgras goed op de tegels liggen. Een nadeel is dat de lijm zichtbaar kan zijn als het kunstgras verwijderd wordt.

Welk kunstgras is geschikt?

Dan rest de vraag welk kunstgras het meest geschikt is om op tegels te leggen. Mastergrass heeft een ruim assortiment, dus hier zit ook zeker kunstgras tussen dat geschikt is voor op tegels. Het beste is om voor kunstgras te gaan dat wat dikker is, zodat het zachter aanvoelt op tegels. Dit zijn bijvoorbeeld de kunstgrassoorten ‘Bali’, ‘Havana’, ‘Java’, ‘London’, ‘Tokio’, ‘Playa’ en ‘Sporza’. Dit zijn kunstgrassoorten die wel tegen een stootje kunnen. Ben je benieuwd naar ons volledige assortiment? Bekijk dan hier onze website.

Stappenplan kunstgras op tegels leggen

Als je het besluit hebt genomen om kunstgras op de tegels te leggen, dan kun je aan de slag. Wij helpen je graag om deze klus te klaren. Daarom hebben wij een stappenplan voor je opgesteld, zodat jouw kunstgras strak op de tegels komt te liggen.

Als eerste is het handig om te weten wat je nodig hebt om kunstgras op tegels te leggen.
– Stabilisatiedoek
– Valdempingplaten

1. Zorg voor een egale ondergrond
Als eerste is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Anders komt het kunstgras niet strak op de tegels te liggen of zakt het in. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In het ergste geval ga je later voelen dat er tegels onder je kunstgras liggen. De ondergrond egaal maken, doe je door een stabilisatiedoek op de tegels te plaatsen. Als je bang bent dat de grond te hard voelt, dan is het een optie om valdempingplaten te leggen. Valdempingplaten zorgen ervoor dat de ondergrond zacht aanvoelt.

2. Bevestig het kunstgras op de tegels
De volgende stap is om het kunstgras op de tegels te plaatsen. Dit doe je door middel van de methoden die hierboven al zijn aangekaart: lijmen of met tape. De tape is dubbelzijdig en speciaal ontwikkeld om kunstgras op tegels te plakken. De lijm is meer geschikt voor intensief gebruik van het kunstgras. Als alles netjes op de tegels ligt, is het klaar om te gebruiken.

En zo zie je maar: kunstgras is ideaal voor veel toepassingen, dus het is ook geschikt voor op tegels in de tuin of op het balkon. Je hoeft alleen maar op te letten dat de ondergrond vlak is en je geschikt kunstgras gebruikt. Heb je nog vragen over kunstgras, kunstgras leggen of hoe je kunstgras het beste inzet in jouw tuin? Neem dan gerust contact op met ons, want wij helpen je graag. Ook vind je op onze website een heleboel nuttige informatie.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.

Kunstgras: zelf leggen of door Mastergrass?

Kunstgras is ideaal voor op het gazon, het terras of op het balkon. De vraag is alleen wie het kunstgras aanlegt. Laat u het leggen door de kunstgrasleggers van Mastergrass of steekt u zelf de handen uit de mouwen? Als…

Kunstgras leggen: 9x geschikte ondergronden

Bij het aanleggen van mooi kunstgras is een goede ondergrond erg belangrijk. Ongelijkheden, verzakkingen en onkruid hoort natuurlijk niet bij uw gloednieuwe kunstgazon. Daarom hebben wij voor uw verschillende ondergronden op een rijtje gezet die geschikt zijn voor uw kunstgras.…

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer…