Heb je een zwembad in de tuin? Dat is natuurlijk heerlijk, maar heb je weleens nagedacht over kunstgras onder je zwembad? Dan zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Wij leggen haarfijn voor je uit wat je moet weten als je zwembad op kunstgras staat.

Kunstgras onder je zwembad: dit moet je weten

Heb je een zwembad in de tuin? Dat is natuurlijk heerlijk, maar heb je weleens nagedacht over kunstgras onder je zwembad? Dan zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Wij leggen haarfijn voor je uit wat je moet weten als je zwembad op kunstgras staat.

In de zomer is het heerlijk om in een zwembad te plonsen. Een goede ondergrond is dan zeker niet onbelangrijk. Daar weten wij van Mastergrass het een en ander vanaf. Daarom leggen wij graag voor je uit waar je op moet letten als je zwembad op kunstgras staat.

Waarom je zwembad op kunstgras?

Er zijn verschillende redenen op te noemen waarom kunstgras onder het zwembad een goed idee is. Hieronder hebben we een aantal voordelen van je zwembad op kunstgras plaatsen op een rijtje gezet. Vergeet niet dat dit ook geldt voor kunstgras rondom je zwembad.

1. Het water blijft schoon
Vies zwembadwater is allesbehalve fijn. Door met natte voeten over gras te lopen, is het bijna onvermijdelijk om dit in het zwembad te krijgen. Toch is er een oplossing, namelijk kunstgras. Dit zorgt voor een minder viezigheid, waardoor het zwembadwater een stuk schoner blijft.

2. Geen kapot gras
Als je zwembad op kunstgras staat, heb je niet meer te maken met gras dat kapotgaat. Het gras blijft er namelijk mooi uitzien. Ook modderplekken zijn verleden tijd als er kunstgras onder het zwembad ligt.

3. Geen verkleuring
Met kunstgras onder het zwembad krijg je niet meer te maken met verkleuringen van je groene gras. Chloor zorgt er namelijk voor dat dit verkleurt. Ook het plaatsen van het zwembad op echt gras zorgt vaak voor een gele kleur. Met je zwembad op kunstgras hoef je je daarover in ieder geval niet druk te maken.

4. Het is zacht
In tegenstelling tot tegels, voelt kunstgras fijn aan je voeten. Dit is natuurlijk een stuk fijner als je op je blote voeten bij het zwembad rondloopt.

5. Geen onderhoud
Een ander voordeel van kunstgras onder het zwembad is dat je er niet naar om hoeft te kijken. Het kunstgras blijft mooi zonder dat je aan onderhoud hoeft te denken. Dat is met echt gras wel anders natuurlijk. Je zwembad op kunstgras plaatsen raden wij je ook sterk aan.

Welk kunstgras is het meest geschikt?

Kunstgras onder het zwembad vinden wij een goed idee. Mastergrass biedt verschillende soorten kunstgras aan. Alle soorten kunstgras die wij aanbieden zijn geschikt om onder een zwembad te plaatsen. Plaats je een groter zwembad? Dan is het wel slimmer om kunstgras te kiezen met wat dikkere grassprieten. Hierdoor wordt het gewicht beter verdeeld.

Het chloor zal geen negatief effect hebben op het kunstgras. Afhankelijk van je eigen voorkeuren, maak je bij ons de beste keuze. Heb je nog vragen over ons kunstgras? Neem dan gerust contact op met ons, want wij helpen graag. Voor ons volledige assortiment aan kunstgras, bekijk je deze pagina. Het is ook mogelijk om vrijblijvend stalen aan te vragen, zodat je een beter beeld krijgt van het kunstgras.

Waar moet ik verder op letten?

Als je het zwembad op kunstgras plaatst, dan zijn er enkele dingen waarop je moet letten. Deze hebben wij voor je opgesomd, zodat je hiermee rekening kan houden.

Geschikte ondergrond
Het is prima mogelijk om kunstgras onder je zwembad te plaatsen. Let wel op dat de ondergrond hiervoor geschikt is. Zorg dat dit geen zwart zand is, want dit laat het minst goed water door. Granalaat is het meest geschikte zand om als ondergrond voor kunstgras te gebruiken. Zorg ervoor dat het zand goed egaal is, voordat je het kunstgras legt.

Drainage
Als je zwembad de hele zomer op kunstgras heeft gelegen, dan breekt een keer het punt aan dat het zwembad weer leeg moet. Dan zijn er een paar dingen je rekening mee moet houden. Een punt is de drainage. Het is geen goed idee om het zwembad in één teug leeg te laten lopen. Doe dit daarom in stappen. Zo voorkom je dat het kunstgras gaat drijven.

Opborstelen na gebruik
Door een zwembad op kunstgras te plaatsen, zorgt dit ervoor dat het kunstgras wordt platgedrukt. Dat is niet erg, want dit is makkelijk te verhelpen. Pak een borstel om het gras weer op te vegen als het zwembad is opgeruimd. De vezels staan dan weer overeind en je kunstgras ligt er weer mooi bij. Dit kan met een normale bezem of met een speciale kunstgrasbezem. Dit is een kleine moeite en dan is je kunstgras weer helemaal, zoals het was.

Kunstgras onder het zwembad is zeker een goed idee. Het is een kleine moeite om het aan te leggen en het geeft je een hoop voordelen. Je zal merken dat het zwembadwater nog nooit zo schoon is geweest. Niet alleen kunstgras onder het zwembad is ideaal, maar ook rondom het zwembad biedt kunstgras uitkomst. Heb je nog vragen over je zwembad op kunstgras plaatsen? Dan helpen wij je graag verder.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.

Kunstgras: zelf leggen of door Mastergrass?

Kunstgras is ideaal voor op het gazon, het terras of op het balkon. De vraag is alleen wie het kunstgras aanlegt. Laat u het leggen door de kunstgrasleggers van Mastergrass of steekt u zelf de handen uit de mouwen? Als…

Kunstgras leggen: 9x geschikte ondergronden

Bij het aanleggen van mooi kunstgras is een goede ondergrond erg belangrijk. Ongelijkheden, verzakkingen en onkruid hoort natuurlijk niet bij uw gloednieuwe kunstgazon. Daarom hebben wij voor uw verschillende ondergronden op een rijtje gezet die geschikt zijn voor uw kunstgras.…

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer…