Bij Mastergrass bieden wij kunstgras aan in verschillende prijsklassen. Ook bij bouwmarkten is kunstgras te koop die weer andere tarieven hanteren dan dat wij doen. Hoe kan dit? Wij leggen graag aan je uit waar deze verschillen in kunstgras prijzen vandaan komen.

Kunstgras prijzen: waarom zit hier zoveel verschil tussen?

Bij Mastergrass bieden wij kunstgras aan in verschillende prijsklassen. Ook bij bouwmarkten is kunstgras te koop die weer andere tarieven hanteren dan dat wij doen. Hoe kan dit? Wij leggen graag aan je uit waar deze verschillen in kunstgras prijzen vandaan komen.

Er zijn veel aanbieders van kunstgras op de markt. Dit zorgt ervoor dat er verschillen zijn tussen aanbieders, kunstgrassoorten én kunstgras prijzen. De prijs is voor velen een doorslaggevende factor voor de aanschaf van kunstgras. Een lage prijs is natuurlijk een stuk aantrekkelijker dan een hogere prijs. Maar waar ligt dat aan? Dat is eigenlijk heel simpel: de dichtheid van de mat en de stevigheid, oftewel: de kwaliteit. Daarnaast zorgt een stukje service voor eventuele kosten.

kwaliteitsverschil

Kwaliteit zorgt dus voor prijsverschillen, maar wat zijn dan precies die verschillen in kwaliteit? Dat leggen wij hieronder graag aan je uit, zodat je een beter beeld krijgt bij de verschillen in kunstgras prijzen.

1. Dichtheid van het kunstgras
De dichtheid van het kunstgras speelt een rol bij het bepalen van de prijs. Hoe meer steken een kunstgrasmat bevat, hoe zachter het gras aanvoelt. Daarnaast oogt het kunstgras dan des te meer als ‘echt’ gras. Ook het gewicht van de grassprieten speelt hierin een rol. Dat heeft dus allemaal invloed op de prijs die je ervoor betaalt.

2. Belastbaarheid van het kunstgras
Kun je het kunstgras intensief gebruiken zonder dat je er iets van ziet? Dan heb je kwalitatief kunstgras te pakken. Bij goedkopere kunstgrassoorten zie je vaak dat het gras beschadigt als het intensief gebruikt wordt. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de vezels. Een puntje om rekening mee te houden dus.

service van mastergrass

De prijzen van kunstgras lopen erg uiteen. Bij Mastergrass proberen we de beste prijs/kwaliteitverhouding te bieden. We vinden het belangrijk dat ons kunstgras van hoge kwaliteit is, zodat je er lang plezier van hebt. Waar je bij een grote bouwmarkt misschien voor €11,95 per m2 kunstgras op de kop tikt, betaal je bij Mastergras iets meer. Houd in je achterhoofd dat wij acht jaar garantie bieden, binnen 14 dagen het kwalitatieve kunstgras leggen en vrijblijvend komen bezichtigen om je advies op maat te geven.

kunstgras prijzen mastergrass

Wij hebben diverse type kunstgras in onze collectie, maar de kunstgras prijzen variëren per m2 van €19,95 tot €38. Dit prijsverschil is bij ons bepalend door diverse zaken. De belangrijkste zijn: de gebruikte vezeltechniek, de kleurstelling, de zachtheid, het intensief gebruik van het kunstgras, de vorm van het gras en het aantal m2 dat je afneemt bij ons. Daarnaast zijn de kosten voor het aanleggen van het kunstgras opgebouwd uit zaken, zoals: de kwaliteit van de ondergrond, de plek waar we kunstgras gaan leggen, het afwerkingsniveau en de werkzaamheden die je zelf uitvoert. Alles bij elkaar opgeteld, bepaalt het kostenplaatje. Wil je meer weten over het aanleggen van kunstgras door Mastergrass.

kunstgras prijzen mastergrass

Kunstgras prijzen zijn dus ook bij Mastergrass verschillend per kunstgrassoort. Hieronder zijn een aantal kunstgrassoorten uitgelicht met de bijbehorende prijzen. Meer weten over de prijzen voor kunstgras bij Mastergrass?

London
De London is het populairste kunstgrassoort bij Mastergrass. Dit is een innovatief kunstgrassoort. Dit type heeft een hoog aantal steken, een bruin gekrulde vezel en is 50mm hoog. De London kost €35 per m2. Meer informatie over de London vind je hier.

Porto
Porto is een donkergroene mat voor een aantrekkelijke prijs. De hoogte is 30mm en voelt erg zacht aan. Dit is de goedkoopste kunstgrassoort per m2, namelijk €19,95.

Bali
Bali is een kunstgrassoort dat vrij donker is van kleur en gemaakt is met de nieuwste vezeltechnieken, waardoor de uitstraling top is. De hoogte van het gras is 50mm. Dit is de duurste kunstgrassoort uit onze collectie, namelijk €38 per m2. Meer informatie over kunstgras Bali. Kortom: kunstgras prijzen verschillen dus sterk en dat heeft verschillende redenen. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je verwachtingen zijn van het kunstgras en waarvoor je het gebruikt. Deze overwegingen neem je mee bij de aanschaf ervan. Heb je nog vragen over de prijzen van ons kunstgras? Neem gerust contact op met ons, want wij helpen je graag. Vraag ook vrijblijvend een offerte aan bij ons.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.

Kunstgras: zelf leggen of door Mastergrass?

Kunstgras is ideaal voor op het gazon, het terras of op het balkon. De vraag is alleen wie het kunstgras aanlegt. Laat u het leggen door de kunstgrasleggers van Mastergrass of steekt u zelf de handen uit de mouwen? Als…

Kunstgras leggen: 9x geschikte ondergronden

Bij het aanleggen van mooi kunstgras is een goede ondergrond erg belangrijk. Ongelijkheden, verzakkingen en onkruid hoort natuurlijk niet bij uw gloednieuwe kunstgazon. Daarom hebben wij voor uw verschillende ondergronden op een rijtje gezet die geschikt zijn voor uw kunstgras.…

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer…