Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer weten over onderhoud van kunstgras? Lees dan snel verder.

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoelding dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer weten over onderhoud van kunstgras? Lees dan snel verder.

Het onderhoud van kunstgras is snel en simpel. Toch is het wel belangrijk om dit onderhoud bij te houden en het kunstgras regelmatig te verzorgen. Hierdoor gaat uw kunstgras langer mee. Onderhoud van kunstgras is geen tijdrovende klus, maar wel belangrijk om af en toe te doen. Hieronder hebben wij een checklist gemaakt, zodat u vast weet of u alle benodigdheden in huis hebt om uw kunstgras te onderhouden.

Checklist onderhoud kunstgras

Harde bezem
Water en eventueel sop
Kwartszand
Bestrijdingsmiddel (mocht dit nodig zijn)

Kunstgras borstelen

Onder goede onderhoud van kunstgras hoort het schoonhouden van uw kunstgras. Het is belangrijk om uw kunstgras regelmatig te borstelen met een harde bezem. Hierdoor blijft het gras mooi rechtop staan en verwijdert u bladeren, takken en zaadjes. Dat is belangrijk om te voorkomen dat er onkruid gaat groeien tussen uw kunstgras. Daarnaast wordt het gras platter als u er overheen loopt, dus een keer borstelen gaat dit tegen. Borstelen maakt het kunstgras schoon en geeft het weer frisse en volle uitstraling. Doe dit daarom een paar keer per jaar.

Kunstgras poetsen

Mochten er vlekken op het kunstgras zitten door bijvoorbeeld ontlasting van huisdieren of voedsel, dan is het belangrijk om dit met water weg te boenen. Mocht alleen water niet voldoende zijn, dan is het geen probleem om een beetje sop erbij te gebruiken. Dit is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw kunstgras. Zo ziet uw kunstgras er in een mum van tijd weer stralend uit. Ook is het belangrijk om overig afval van uw kunstgras te verwijderen. Het is nooit verkeerd om dit na te spoelen met water. Het schoonhouden van uw kunstgras voorkomt groei van bijvoorbeeld schimmelvorming.

Onkruid wieden

Om onkruid te voorkomen is het belangrijk dat de zwarte grond rondom het kunstgras niet op uw kunstgras terechtkomt. Zorg dat dit zand wat lager ligt en dat u met relatief schone schoenen uw kunstgras betreedt. Het plaatsen van kantopsluiting biedt al uitkomst om dit tegen te gaan. De kans is dan kleiner dat er onkruid groeit tussen uw kunstgras. Dit komt ook door het stabilisatiedoek dat is gelegd onder uw kunstgazon. Mocht er toch verdwaald onkruid te zien zijn, is het goed om dit weg te halen. Dit onkruid kunt u met de uw handen wegplukken. Als dit niet werkt, kunt u er altijd nog voor kiezen om een bestrijdingsmiddel te gebruiken. Zo ziet u maar: onderhoud van kunstgras hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.

Kunstgras: zelf leggen of door Mastergrass?

Kunstgras is ideaal voor op het gazon, het terras of op het balkon. De vraag is alleen wie het kunstgras aanlegt. Laat u het leggen door de kunstgrasleggers van Mastergrass of steekt u zelf de handen uit de mouwen? Als…

Kunstgras leggen: 9x geschikte ondergronden

Bij het aanleggen van mooi kunstgras is een goede ondergrond erg belangrijk. Ongelijkheden, verzakkingen en onkruid hoort natuurlijk niet bij uw gloednieuwe kunstgazon. Daarom hebben wij voor uw verschillende ondergronden op een rijtje gezet die geschikt zijn voor uw kunstgras.…

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer…