Kunstgras in de tuin is een keuze waar je nooit spijt van zal krijgen. Kunstgras is er in alle soorten en maten, dus daarom kun je naar je eigen wensen jouw perfecte kunstgazon realiseren. Mastergrass legt uit waarom kunstgras in de tuin een goed idee is.

Waarom kunstgras in de tuin een goed idee is

Kunstgras in de tuin is een keuze waar je nooit spijt van zal krijgen. Kunstgras is er in alle soorten en maten, dus daarom kun je naar je eigen wensen jouw perfecte kunstgazon realiseren. Mastergrass legt uit waarom kunstgras in de tuin een goed idee is.

Wil je kunstgras dat vooral dient voor de sier of dat ook tegen een stootje kan? Het voordeel van kunstgras in de tuin is dat je het allemaal zelf voor het zeggen hebt. Wij van Mastergrass vertellen je dan ook graag waarom kunstgras in de tuin het overwegen waard is.

1. Kies het uit naar eigen smaak
Zoals we net al benoemden, kies je kunstgras uit naar eigen wensen. Je hebt de mogelijkheid om het zo gek te maken als je zelf wil. Er bestaan verschillende kleuren kunstgras voor in de tuin, dus kies de kleur die het beste bij de rest van je tuin past. Ook ben je vrij om te bepalen hoeveel geld je eraan uitgeeft en welk materiaal het meest geschikt is. Alles bij elkaar genomen krijg je dus jouw ideale stuk kunstgras in de tuin.

2. Investering op lange termijn
Kunstgras gaat jarenlang mee, dus kunstgras in de tuin is een goede investering. ‘Echt’ gras is misschien in eerste instantie een goedkopere optie, maar als je kijkt naar de uitgave door de jaren heen, is kunstgras in de tuin het zeker waard.

3. Sterk
Kunstgras is sterk materiaal, dus ideaal voor in de tuin als er veel op gelopen en gespeeld wordt. Kunstgras in de tuin is dus een uitkomst als het intensief gebruikt wordt. De vezels die in het materiaal verwerkt zijn, zorgen voor stevigheid.

4. Weinig onderhoud
Je wil zo min mogelijk omkijken naar het gazon in de tuin. Dan raden wij aan om voor kunstgras in de tuin te kiezen. In plaats van regelmatig opnieuw inzaaien, grasmaaien of onkruid plukken is dat bij kunstgras allemaal niet aan de orde. Het is wel goed om kunstgras in de tuin jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Minder tuinonderhoud betekent ook dat je meer kunt genieten van je mooie tuin.

5. Veilig voor kinderen om op te spelen
Op gras horen kinderen te spelen en daarom is kunstgras in de tuin ideaal. Het is veilig voor kinderen om op te spelen en de vezels zijn zacht, waardoor kinderen zich niet bezeren. Zijn al die nadelen verleden tijd.

6. Makkelijk aanleggen
Kunstgras leggen in de tuin is geen lastig karwei als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met tegels leggen. Het is zo gebeurd, dus reden genoeg om te kiezen voor kunstgras. Onze kunstgrasleggers van Mastergrass doen dit ook graag voor je en dan is de klus zo geklaard. Dus nog een reden waarom kunstgras in de tuin zeker het overwegen waard is.

7. Alles kan op kunstgras
Een tuinset, zwembadje of klimrek: alles kan staan op kunstgras in de tuin. Het nepgras blijft er mooi uitzien en kan tegen een stootje. Ook het weer maakt niet uit als je kunstgras in de tuin hebt liggen. Veel zon of veel regen, kunstgras kan daar perfect tegen. Extra besproeien is dan ook nergens voor nodig als je kunstgras in de tuin hebt liggen. Dat scheelt je dan ook weer watergebruik.

8. Kunstgras is niet van echt te onderscheiden
Tegenwoordig zie je nauwelijks het verschil tussen kunstgras in de tuin of echt gras. Het ziet er zo natuurlijk uit dat je bijna niet doorhebt dat het kunstgras is. Dat is voor veel mensen een reden om te kiezen voor kunstgras in de tuin, omdat dit nog veel meer voordelen heeft.

9. Geen allergieën
Als je kiest voor natuurlijk gras, dan zorgt dat voor pollen in de lucht. Mocht je gevoelig zijn voor allergieën, dan is dat minder ideaal. Daarom is kunstgras in de tuin zeker een goede oplossing en hoef je je ook nooit druk te maken als er gasten over je gras lopen die allergiegevoelig zijn.

10. Geen onderhoudsmaterialen nodig
Bij echt gras staat het schuurtje waarschijnlijk vol met materialen om het gras te onderhouden. Het voordeel van kunstgras: je hebt nauwelijks onderhoudsmateriaal nodig. Geen kunstmest, grasmaaien of schoffel hoeft in je schuur te staan. Het enige wat handig is, is een bezem om te gebruiken voor de onderhoudsbeurt.

Kunstgras in de tuin is dus zeker het overwegen waard. Zoals je leest zijn er genoeg dingen op te noemen, waarom kunstgras ontzettend handig en voordelig is. Ben je enthousiast of heb je nog vragen voor ons over kunstgras in de tuin? Mastergrass helpt je graag. Neem gerust contact met ons op.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.

Kunstgras: zelf leggen of door Mastergrass?

Kunstgras is ideaal voor op het gazon, het terras of op het balkon. De vraag is alleen wie het kunstgras aanlegt. Laat u het leggen door de kunstgrasleggers van Mastergrass of steekt u zelf de handen uit de mouwen? Als…

Kunstgras leggen: 9x geschikte ondergronden

Bij het aanleggen van mooi kunstgras is een goede ondergrond erg belangrijk. Ongelijkheden, verzakkingen en onkruid hoort natuurlijk niet bij uw gloednieuwe kunstgazon. Daarom hebben wij voor uw verschillende ondergronden op een rijtje gezet die geschikt zijn voor uw kunstgras.…

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer…