Kunstgras is er in alle soorten en maten. Bij Mastergrass bieden wij verschillende type kunstgras aan, zodat er ook voor jou kunstgras bij zit die aan jouw wensen voldoet. Benieuwd welke type kunstgras het meest geschikt is voor jou? Lees dan de informatie hieronder.

Welk type kunstgras past bij mij?

Kunstgras is er in alle soorten en maten. Bij Mastergrass bieden wij verschillende type kunstgras aan, zodat er ook voor jou kunstgras bij zit die aan jouw wensen voldoet. Benieuwd welke type kunstgras het meest geschikt is voor jou? Lees dan de informatie hieronder.

type kunstgras

Bij Mastergrass bieden wij verschillende type kunstgras aan. Voor elke toepassing hebben wij voor jou een geschikte kunstgrasmat. Wil je kunstgras in de tuin dat tegen een stootje moet kunnen of is het meer voor de sier bedoeld? Deze overwegingen zorgen ervoor dat bepaalde type kunstgras wel of juist niet geschikt zijn voor in je tuin. Ook de uitstraling, materialen en kleur spelen mee in jouw meest geschikte keuze voor kunstgras. Er zijn een aantal dingen die je jezelf af moet vragen om te bepalen welk type kunstgras het meest geschikt is. Hieronder zetten we een aantal punten op een rijtje om rekening mee te houden bij het aanschaffen van het meest geschikte type kunstgras voor in je tuin, op het balkon of op het terras.

waar leg je het kunstgras?

Welk type kunstgras het meest geschikt is voor jou, is afhankelijk waarvoor je het gebruikt. Is het kunstgras bedoel voor in je tuin, op een speelplaats of op een sportveld? Afhankelijk daarvan baseer je je keuze. Hieronder noemen we een aantal type kunstgras die geschikt is voor verschillende toepassingen. Benieuwd naar ons hele assortiment? Hier vind je ons gehele assortiment.

sporza
Het type kunstgras Sporza is kunstgras dat vaak wordt gebruikt in sportscholen. Door de krulvezel is er een goede demping aanwezig in de mat. Meer weten over het type kunstgras Sporza? Bekijk dan kunstgras Sporza.

playa
Dit type kunstgras ligt bij alle basisscholen in Nederland. Het is namelijk zeer geschikt om op te spelen en te sporten. Meer weten over Playa? Kunstgras Playa.

tokio
Tokio is een type kunstgras met een natuurlijke uitstraling dankzij de combinatie van een rechte vezel met een bruine gekrulde vezel. Deze mat is erg zacht, waardoor het geschikt is voor kinderen om op te spelen. Meer weten over dit type kunstgras? Bekijk dan kunstgras Tokio.

wat is je thuissituatie?

Om een juiste keuze te maken in het type kunstgras, is het goed om te kijken naar je thuissituatie. Heb je kinderen die graag op het kunstgras spelen? Of huisdieren die op je kunstgazon rondrennen? Mocht dat het geval zijn, dan is het goed om voor het type kunstgras te gaan dat tegen een stootje kan en zacht aanvoelt. Hieronder hebben wij vast een selectie voor je gemaakt van twee type kunstgras die geschikt zijn voor intensief gebruik. Klik hier voor meer kunstgrassoorten.

havana
Havana is het type kunstgras dat erg sterk is en geschikt is voor intensief gebruik. Deze kunstgrasmat is geschikt om kinderen op te laten spelen. Wil je meer informatie over Havana? Kunstgras Havana.

london
De London is een innovatief kunstgras dat wij aanbieden bij Mastergrass. Dit type kunstgras heeft een hoog aantal steken en een bruin gekrulde vezel. De uitstraling is erg mooi en geschikt voor intensief gebruik. Meer weten over de London? Klik dan hier.

welke uitstraling

Uitstraling is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden als je kiest voor kunstgras. Je kunstgazon moet er natuurlijk uitzien, zoals je zelf voor ogen hebt. Wij hebben kunstgras voornamelijk geschikt als siergras, maar ook kunstgras met een donkere kleur groen, een bruine tint er doorheen of een mat die er aan alle kanten hetzelfde uitziet. Wij geven hieronder twee voorbeelden uit onze collectie. Meer kunstgrassoorten vind je hier.

amsterdam
Het type kunstgras Amsterdam is een kunstgrassoort met een natuurlijke uitstraling dankzij de combinatie van olijf- en appelgroene krulvezels. Meer informatie over het type kunstgras Amsterdam, vind je hier.

manchester
Het type kunstgras Manchester is een mooie mat die voornamelijk geschikt is als siergras. De uitstraling is sterk, maar deze mat is minder geschikt voor intensief gebruik. Meer weten over het type kunstgras Manchester? Bekijk dan deze pagina.

wat is je budget?

Mastergrass biedt kunstgras aan voor een kleine en een grotere portemonnee. Afhankelijk van hoeveel je aan het kunstgras wil besteden, is te bepalen welk type kunstgras het beste bij je past. Hieronder hebben wij twee type kunstgras beschreven uit verschillende prijsklassen. Alle kunstgrassoorten met prijzen vind je op assortiment pagina.

porto
Het type kunstgras Porto is geschikt als je budget niet zo groot is. Dit kunstgras kost namelijk €19,95 per m2. Meer informatie over dit type kunstgras? Kunstgras Porto.

bali
Dit type kunstgras is donker van kleur en gemaakt met de nieuwste vezeltechnieken. De uitstraling is hierdoor erg mooi. Bali valt met €38,00 per m2 in de hogere prijsklasse van kunstgrassoorten die wij aanbieden bij Mastergrass. Meer weten over het type kunstgras Bali? Bekijk dan deze pagina. Zoals je ziet, hebben we bij Mastergrass verschillende soorten kunstgras voor verschillende voorkeuren. Heb je het type kunstgras gevonden dat je zoekt en wil je dit binnenkort in je tuin hebben liggen? Neem gerust contact op met ons of bekijk de pagina waarin we uitleggen hoe dat we het kunstgras leggen.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.

Kunstgras: zelf leggen of door Mastergrass?

Kunstgras is ideaal voor op het gazon, het terras of op het balkon. De vraag is alleen wie het kunstgras aanlegt. Laat u het leggen door de kunstgrasleggers van Mastergrass of steekt u zelf de handen uit de mouwen? Als…

Kunstgras leggen: 9x geschikte ondergronden

Bij het aanleggen van mooi kunstgras is een goede ondergrond erg belangrijk. Ongelijkheden, verzakkingen en onkruid hoort natuurlijk niet bij uw gloednieuwe kunstgazon. Daarom hebben wij voor uw verschillende ondergronden op een rijtje gezet die geschikt zijn voor uw kunstgras.…

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer…