Kijk je er al naar uit om in de zomer lekker lang buiten op je balkon of dakterras te zitten? Waarom alleen in de zomer als je ook in de winter prima op je balkon kan vertoeven? In deze coronatijden is het al helemaal ideaal om met gezelschap in de buitenlucht door te brengen. Mastergrass […]

Zó geniet je ook in de winter van je balkon of dakterras.

Kijk je er al naar uit om in de zomer lekker lang buiten op je balkon of dakterras te zitten? Waarom alleen in de zomer als je ook in de winter prima op je balkon kan vertoeven? In deze coronatijden is het al helemaal ideaal om met gezelschap in de buitenlucht door te brengen. Mastergrass geeft je een aantal tips, zodat je ook in de winter volop geniet van je balkon of dakterras.

Op je balkon zitten in de winter met koffie, warme chocolademelk of glühwein? Het kan allemaal, maar je moet je dakterras wel aanpassen aan de temperatuur. Mastergrass weet precies hoe je ook in de winter geniet van je dakterras of balkon. Wij geven je graag bruikbare tips. Uiteraard kan kunstgras dan niet ontbreken, want welk kunstgras is eigenlijk geschikt op het balkon?

1. plaats heaters

In de wintermaanden is het natuurlijk minder aangenaam om een boekje te lezen in de buitenlucht. Wat dacht je van heaters plaatsen op je balkon of terras? Ideaal om de temperatuur wat te verhogen en gewoon lekker buiten te zitten.

2. kleed het gezellig (en warm) aan

Het oog wil ook wat, dus je terras gezellig aankleden doet veel. Ga naar een tuincentrum of bouwmarkt en scoor leuke accessoires en meubels die de boel knus maken. Naast leuke lampjes en een comfortabele bank, is een fleece deken ook ideaal om bij de hand te hebben als je op het dakterras zit. Wol is ook het perfecte materiaal om de boel op te warmen. Wollen dekens, maar ook kussens zorgen voor warmte.

3. overkapping

Een overkapping op je dakterras doet al veel om het aangenamer te maken. Dit zorgt ervoor dat je droog zit. Ook een schutting zorgt ervoor dat je uit de wind kan zitten. Allemaal kleine dingen die een groot verschil maken.

4. kunstgras op balkon

Wij blijven natuurlijk Mastergrass, dus kunstgras mag niet ontbreken in dit rijtje. Kunstgras zorgt er namelijk voor dat je balkon of dakterras er de hele winter stralend bij ligt. In plaats van naar een betonnen vloer te kijken, valt je oog op het fleurige gras. Wij leggen met veel plezier kunstgras op jouw balkon of dakterras, ook in de winter. Lees hier meer over onze mogelijkheden. Maar welk kunstgras is geschikt op je balkon? Bij Mastergrass hebben wij veel soorten in ons assortiment. De London is een populaire uit onze collectie, maar ook Bali is prachtig. Bekijk hier al onze kunstgrassoorten.

5. planten

Planten maken je balkon ook een stuk gezelliger. Planten kunnen ook in de winter overleven, maar je moet de juiste uitkiezen. Wat dacht je van klimop, laurier of kerstroos? Prachtige planten die in de winter perfect staan op jouw balkon of dakterras. Het is overigens hartstikke hip om veel planten te hebben. Hangplanten zijn bijvoorbeeld ideaal voor op je balkon.

6. verlichting

We noemden het hierboven ook al, maar we willen het nog extra benadrukken: zorg voor verlichting. Kleine sfeerlampjes, kandelaars en geurkaarsen: allemaal ideaal om op je winterbalkon te plaatsen. Het is een kleine moeite en het zorgt voor een hoop gezelligheid.

7. doe inspiratie op

Als je nog inspiratie nodig hebt om je balkon of dakterras winterklaar te maken, dan is een gouden tip: kijk om je heen. Laat je vooral inspireren door anderen. Struin ook eens over het internet, want daar is ook boordevol inspiratie te vinden om jouw balkon of dakterras klaar te maken voor de winter. Kijk ook eens op Pinterest. Dit platform is speciaal gemaakt om anderen te inspireren. Het is dus geen onbegonnen zaak om in de winter op je balkon of dakterras door te brengen. Met een paar simpele aanpassingen maak je er een winterparadijs van en drink je gewoon je koffie in de buitenlucht deze winter.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.

Kunstgras: zelf leggen of door Mastergrass?

Kunstgras is ideaal voor op het gazon, het terras of op het balkon. De vraag is alleen wie het kunstgras aanlegt. Laat u het leggen door de kunstgrasleggers van Mastergrass of steekt u zelf de handen uit de mouwen? Als…

Kunstgras leggen: 9x geschikte ondergronden

Bij het aanleggen van mooi kunstgras is een goede ondergrond erg belangrijk. Ongelijkheden, verzakkingen en onkruid hoort natuurlijk niet bij uw gloednieuwe kunstgazon. Daarom hebben wij voor uw verschillende ondergronden op een rijtje gezet die geschikt zijn voor uw kunstgras.…

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer…