Veelgestelde vragen.

 • Grote toepasbaarheid
 • Nooit meer grasmaaien
 • Nooit meer onkruid verwijderen
 • Het zwembad kan de hele zomer blijven staan
 • Kleurvast/uv bestendig
 • Kindvriendelijk
 • Altijd groen
 • Voor ieder budget een keuze
 • Geen allergieën meer
 • Geschikt bij trampolines/zwembaden/speeltoestellen
Het aanleggen van jouw kunstgrasgazon doen wij vaak in één dag! Dit is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte. Oppervlakten tot 100m² leggen wij in één dag!
Kunstgras is waterbestendig dus je kan het gemakkelijk afspuiten met water, maar kunstgras hoeft niet per se gesproeid te worden. Wanneer je honden hebt en het is een paar weken droog dan kun je je mat af sproeien waar de ontlasting van de hond zit. Ook als het stoffig is of je zit midden in een verbouwing dan kunt u kunstgras af sproeien.

Ja, net zoals met alle soorten gebruikersproducten is enig onderhoud ook bij kunstgras gewenst. Maar vergeleken met natuurgras heb je er uiteraard een stuk minder werk aan. Het hoeft niet gemaaid, geverticuteerd of besproeid te worden. Ook kale plekken behoren vanaf nu tot het verleden.

De mate van onderhoud die gedaan moet worden is een beetje afhankelijk van de externe factoren in jouw tuin. Waar de meeste mensen er nagenoeg nooit iets aan zullen doen, hebben tuinen met veel bomen, vogels of schaduw sneller enige vorm van onderhoud nodig.

Wat betekent dit in de praktijk?

Onkruid kan niet van onderuit door jouw kunstgras heen groeien. Wij brengen onder het kunstgras altijd een drukverdelend doek aan. Dit heeft niet alleen een voordeel voor de stabiliteit van de mat, maar ook dat er vanuit onder jouw mat geen onkruid kan ontkiemen. Echter zou het mogelijk zijn dat er door wind of vogels toch zaden jouw gras in waaien waardoor er onkruid van bovenaf in jouw kunstgras kan ontstaan.

Uiteraard zit er geen voedingsbodem in kunstgras waardoor het onkruid niet kan wortelen. Hierdoor is het dus ook makkelijk te verwijderen of zal het in de zomer snel verdrogen.

Ook is het raadzaam om gevallen bladeren niet te lang op jouw kunstgras te laten liggen. Je kunt dit met een hark of bladblazer verwijderen. Wij verkopen hier ook speciale borstelmachines met opvangbak voor. Wanneer dit te lang blijft liggen vergroot het namelijk de kans op onkruid.

Om onkruid te verwijderen kan je diverse biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Voor mos en algen verkopen wij ook het product bio-mos. Ondanks wij hier nog nooit problemen mee hebben ervaren, adviseren wij jou uiteraard dit eerst op een klein stukje uit te proberen om zeker te zijn dat de mat niet verkleurd.

Kunstgras is erg stevig en er kan intensief op gespeeld worden. Omdat wij de aanleg technieken hebben toegepast uit de sportwereld branche is het zo sterk als een huis. Natuurlijk zit er verschil in kwaliteiten waar intensiever gespeeld op kan worden. Klik hier voor ons assortiment en mogelijkheden.
Wanneer er sneeuw op het kunstgras ligt raden wij aan om zo min mogelijk op het kunstgras te lopen. Wanneer er een bevroren ijslaag op het kunstgras ligt mag er niet op het kunstgras gelopen worden, de vezels kunnen in dit geval afbreken.
Kunstgras kan perfect rondom een ingebouwd zwembad gelegd worden, hierdoor heb je geen last meer vast vies water door aarde of gras en ziet het er altijd netjes uit. Ook kan je gedurende de zomermaanden een zwembad op het kunstgras plaatsen. Wanneer deze er weer afgehaald wordt, kan je de vezels weer rechtop zetten door met een harde bezem te borstelen.
Ja kunstgras wordt warm in de zon. Het wordt echter niet warmer als je buitentegels. Maar wel warmer dan echt gras. Bij zomerse temparaturen in Nederland boven de 30 graden is natuurlijk alles wat buiten in de zon licht erg warm. Willen de kinderen er bij deze temperaturen op spelen dan raden wij aan om met een spuit het kunstgras koel te sproeien.
Wij werken met Nederlandse producten met 15 jaar garantie op het kunstgras. Dit is enkel op de kleurvastheid en de gaarvastheid. Ook geven wij garantie op alle werkzaamheden die we uitvoeren.
Er zijn verschillende soorten hoog- en laagpolig gekleurd kunstgras. Gekleurd kunstgras wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan balkons of decoratie.
De aanwezigheid van gras en vooral het maaien daarvan kan allergische reacties opwekken. Wanneer je kunstgras aanlegt verminder je deze allergische reacties zoals bij hooikoorts aanzienlijk.
Het is geen probleem om je tuin set of andere zware voorwerpen op het kunstgras te zetten, omdat onze onderlaag bestaat uit granulaat of lava is het geschikt om zware voorwerpen op het gras te plaatsen. Wanneer het voorwerp scherp is aan de onderzijde raden wij altijd aan om een plaatje eronder te leggen zodat de punt belasting wordt geminimaliseerd zodat het niet door het kunstgras heen kan prikken.
Mollen kunnen het kunstgras niet beschadigen. Mollen zijn in landelijke gebieden helaas onoverkomelijk, deze zullen enkel vanaf zijkanten onder het kunstgras kunnen komen. Indien een mol zijn gangen onder jouw kunstgras gazon graaft, kunnen er verzakkingen optreden. Deze verzakkingen zijn uiteraard te herstellen. Onze kunstgrasspecialisten komen hiervoor graag op korte termijn langs!

Kunstgras is niet brandbaar. Kunstgras is brandvertragend en schroeit weg. Door het instrooizand wordt het vuur gedoofd en kan het niet branden.

Let wel op met sigaretten of bbq’s wanneer er kolen of een brandende sigaret op het kunstgras valt schroeit het weg. Natuurlijk kunnen we dit herstellen. Wanneer wij de tuin aanleggen laten we altijd meer als 1 m2 achter zodat dit de zelfde kleurcode heeft als wat er bij jou in de tuin ligt zodat we het kunnen herstellen.

Om met de deur in huis te vallen: nee, kunstgras is niet kankerverwekkend en bevat geen kankerverwekkende stoffen. Kunstgras van Mastergrass is 100% veilig en uitgebreid getest. Kinderen en huisdieren kunnen naar hartenlust spelen op ons kunstgras. Daarbij is ons kunstgras brandveilig. Kleine hoeveelheden van kankerverwekkende stoffen zitten in het rubbergranulaat dat wordt gebruikt voor professionele kunstgrasvelden in de sport. Dit is een ander soort kunstgras.
Mastergrass werkt bij elke tuin die we leggen in Nederland of in Belgie altijd een onderbouw van menggranulaat of Lava. Dit doen wij omdat dit perfect is voor de afwatering en de toplaag van deze onderbouw wordt hard. Door de concentratie van zand en beton is dit een perfecte drainage voor jouw kunstgras. Doordat de onderbouw hard wordt en er op gelopen wordt blijft de onderbouw altijd super mooi strak. Ook bij speeltoestellen en trampolines is granulaat de beste oplossing voor een stevige onderbouw.
Ja al onze producten zijn chloor bestendig. Kunstgras rondom en onder het zwembad is daarom ook perfect. De kunstgras blijft altijd zijn kleur behouden en planten rondom het zwembad zullen niet verdrinken.
Het drukverdelend doek, ook wel geotextiel druk-verdeel-doek genoemd wordt tijdens de aanleg onder het kunstgras geplaatst. Dit doek zorgt ervoor dat de onderbouw beschermt wordt tegen kuilen en putjes. Ook zorgt het ervoor dat er geen onkruid door het kunstgras groeit.
Ja, dit klopt. Wij bezanden ons kunstgras met 12,5-15kg per m2. Dit heeft 2 voordelen:
 1. Het geeft de mat stabiliteit en gewicht wat eventueel wegwaaien voorkomt.
 2. Het biedt extra ondersteuning aan de vezel wat er voor zorgt dat deze mooier overeind blijven staan
Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Wij kunnen helaas niets doen aan dergelijke externe factoren en dus heeft het ook geen invloed op overeengekomen prijsafspraken. Dat wil niet zeggen dat we niet willen helpen! Meerwerk in de vorm van herstelwerkzaamheden kan in overleg altijd gebeuren tegen een afgesproken prijs. Samen lossen we het op!
Nee, betreffende het kunstgras beroept Mastergrass zich op de wettelijke uitzondering waarbij maatwerk van producten niet te retourneren is. Daar wij kunstgras voor jou op maat af moeten snijden, is dit na het leveren of plaatsen van de bestelling niet meer te retourneren.
Nee, kunstgras dat via deze webwinkel wordt gekocht, wordt op maat gesneden volgens de door jou ingevoerde specificaties. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is na succesvolle betaling dan ook definitief.

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.