Kunstgras onderhoud.

Een kunstgras gazon is comfortabel en nagenoeg onderhoudsvrij. Om zo lang mogelijk van jouw kunstgras in perfecte staat te kunnen genieten, adviseren we deze goed te onderhouden. Bekijk hieronder dan ook onze onderhoudspakketten en bijbehorende producten. 

Video afspelen

Onderhoudspakketten

Kies jouw gewenste pakket en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met jou op! 

01 doe het zelf

Wat zit er in het pakket?

Wat kost het?

Dit pakket heeft een prijs van €395,00

02 opfrisbeurt

Onze werkzaamheden

Wat kost het?

Dit pakket heeft een vanaf-prijs van €7,50 per m², met een minimum van €150,00. Naarmate de kunstgrasmat groter is, neemt de prijs per m² af. 

03 grondig onderhoud

Onze werkzaamheden

Wat kost het?

Dit pakket heeft een vanaf-prijs van €10,00 per m², met een minimum van €200,00. Naarmate de kunstgrasmat groter is, neemt de prijs per m² af. 

Kunstgras onderhouden in 7 stappen.

Mooi aangelegd kunstgras in je tuin is een genot om naar te kijken. Maar je wilt natuurlijk wel dat je kunstgrasmat zo lang mogelijk mee gaat. Onderhoud is dan ook zeer belangrijk. In 7 stappen zorg je ervoor dat jouw kunstgrasmat er spik en span bij blijft liggen. Hieronder vind je dit stappenplan!

Onze klanten geven ons 5 sterren!

Benieuwd wat ze over ons zeggen? Lees dan onze reviews.

Liever een nieuwe mat?

Vraag een offerte aan.

Wij maken een geheel vrijblijvende offerte om jouw kunstgras gazon te vernieuwen. 

Veelgestelde vragen

Kunstgras is waterbestendig dus je kan het gemakkelijk afspuiten met water, maar kunstgras hoeft niet per se gesproeid te worden. Wanneer je honden hebt en het is een paar weken droog dan kun je je mat af sproeien waar de ontlasting van de hond zit. Ook als het stoffig is of je zit midden in een verbouwing dan kan je kunstgras afsproeien.

Ja, net zoals met alle soorten gebruikersproducten is enig onderhoud ook bij kunstgras gewenst. Maar vergeleken met natuurgras heb je er uiteraard een stuk minder werk aan. Het hoeft niet gemaaid, geverticuteerd of besproeid te worden. Ook kale plekken behoren vanaf nu tot het verleden.

De mate van onderhoud die gedaan moet worden is een beetje afhankelijk van de externe factoren in jouw tuin. Waar de meeste mensen er nagenoeg nooit iets aan zullen doen, hebben tuinen met veel bomen, vogels of schaduw sneller enige vorm van onderhoud nodig.

Wat betekent dit in de praktijk?

Onkruid kan niet van onderuit door jouw kunstgras heen groeien. Wij brengen onder het kunstgras altijd een drukverdelend doek aan. Dit heeft niet alleen een voordeel voor de stabiliteit van de mat, maar ook dat er vanuit onder jouw mat geen onkruid kan ontkiemen. Echter zou het mogelijk zijn dat er door wind of vogels toch zaden jouw gras in waaien waardoor er onkruid van bovenaf in jouw kunstgras kan ontstaan.

Uiteraard zit er geen voedingsbodem in kunstgras waardoor het onkruid niet kan wortelen. Hierdoor is het dus ook makkelijk te verwijderen of zal het in de zomer snel verdrogen.

Ook is het raadzaam om gevallen bladeren niet te lang op jouw kunstgras te laten liggen. Je kunt dit met een hark of bladblazer verwijderen. Wij verkopen hier ook speciale borstelmachines met opvangbak voor. Wanneer dit te lang blijft liggen vergroot het namelijk de kans op onkruid.

Om onkruid te verwijderen kan je diverse biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Voor mos en algen verkopen wij ook het product bio-mos. Ondanks wij hier nog nooit problemen mee hebben ervaren, adviseren wij je uiteraard dit eerst op een klein stukje uit te proberen om zeker te zijn dat de mat niet verkleurd.

Wanneer er sneeuw op het kunstgras ligt raden wij aan om zo min mogelijk op het kunstgras te lopen. Wanneer er een bevroren ijslaag op het kunstgras ligt mag er niet op het kunstgras gelopen worden, de vezels kunnen in dit geval afbreken.

Het is geen probleem om je tuin set of andere zware voorwerpen op het kunstgras te zetten, omdat onze onderlaag bestaat uit granulaat of lava is het geschikt om zware voorwerpen op het gras te plaatsen. Wanneer het voorwerp scherp is aan de onderzijde raden wij altijd aan om een plaatje eronder te leggen zodat de punt belasting wordt geminimaliseerd zodat het niet door het kunstgras heen kan prikken.

Ja al onze producten zijn chloor bestendig. Kunstgras rondom en onder het zwembad is daarom ook perfect. De kunstgras blijft altijd zijn kleur behouden en planten rondom het zwembad zullen niet verdrinken.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Video afspelen