Kunstgras prijzen: wat kost kunstgras per m2?

Wil je graag kunstgras laten leggen en ben je benieuwd naar de totale kosten voor het realiseren van een kunstgazon. Dan is het goed om te weten dat deze kosten opgebouwd zijn uit verschillende zaken.


De kosten voor het aanleggen van een kunstgras mat zijn opgebouwd uit verschillende zaken, zoals:

  • De prijs van het type kunstgras dat je graag wilt laten leggen
  • Het aantal vierkante meters (m2) dat je graag wilt laten leggen
  • De kwaliteit van de ondergrond
  • De plek waar we kunstgras gaan leggen
  • De werkzaamheden die je zelf uitvoert
  • Het afwerkingsniveau

Hieronder meer informatie per onderdeel.

De prijs van het type kunstgras dat je graag wilt laten leggen

We hebben diverse type kunstgras in onze collectie. Deze variëren in prijs per m2 van €14,90 tot €38. Zoals je kunt zien zitten er duidelijke prijsverschillen tussen de verschillende type kunstgras. Deze verschillen worden bepaald door diverse zaken. De belangrijkste: de gebruikte vezeltechniek, de kleurstelling, de zachtheid, het intensief het kunstgras gebruikt kan worden, de vorm van het kunstgras en het aantal m2 dat je afneemt.

We zien in de praktijk dat het overgrote deel van de mensen kiest voor zo natuurlijk mogelijk ogend kunstgras. Maar het is goed om te weten dat je zelf invloed hebt op de totale kosten van je kunstgrasproject.

Het aantal vierkante meters (m2) dat je graag wilt laten leggen

Op het moment dat je graag een groot kunstgrasgazon wilt laten leggen dan heeft dit invloed op de prijs per m2. Bij een groot kunstgrasproject daalt logischerwijs de prijs per m2 kunstgras. Hierbij werken we altijd met offertes op maat. De prijs voor het kunstgras is hier een onderdeel van.


Wat klanten van ons vinden?

Bekijk alle reviews

De kwaliteit van de ondergrond

Je wilt natuurlijk dat je nieuwe kunstgrasmat voor een langere tijd meegaat. Dan is het ook van belang dat de kwaliteit van de ondergrond goed is. Op het moment dat deze niet goed is dan kunnen we deze verbeteren. Afhankelijk van de gesteldheid gebruiken we een zandbed van menggranulaat met een hoogte tussen de 5 en 10 centimeter. En mocht het nodig zijn dan kunnen we nog een laag lava aanbrengen en een drainagesysteem installeren. Dit alles heeft natuurlijk invloed op de kosten voor het leggen van het kunstgras.

De plek waar we kunstgras gaan leggen

Alhoewel het overgrote deel van de mensen kiest voor kunstgras in de tuin leggen we ook kunstgras op bijvoorbeeld het balkon (dakterras). Hier ligt vaak een andere ondergrond (bijvoorbeeld grind of tegels). Dit vereist een andere aanpak.

Ook kan het zijn dat je graag kunstgras wilt laten leggen in de tuin maar dat daar nu nog bomen en/of struiken staan die je graag eruit wilt halen. Dit kun je natuurlijk zelf doen maar dit is ook iets wat we voor je kunnen doen. We hebben namelijk verschillende opties als het gaat om onze aanlegservice.

Daarnaast kijken we uiteraard ook naar het aantal m2 van het totale project. De kosten per m2 gaan uiteraard omlaag op het moment dat het een groter project is. Dit heeft invloed op de prijs voor bijvoorbeeld het verwijderen van (kunst)gras, de bewerking van de ondergrond, het leggen van het kunstgras en het afwerken.

De werkzaamheden die je zelf uitvoert

Op het moment dat je kunstgras laat leggen dan hebben we 4 opties voor wat betreft de werkzaamheden:

  • Start
  • Basis
  • Uitgebreid
  • Compleet

Het overgrote deel van de mensen kies voor het pakket compleet. Maar als je de kosten wilt drukken dan kun je de prijs per m2 omlaag brengen door zelf al aan de slag te gaan. Je kunt deze opties bekijken op de pagina “kunstgras laten leggen”.

Het afwerkingsniveau

Je kunt kiezen voor kunstgras zonder kantopsluiting (wat we overigens niet adviseren als je langer met je kunstgazon wilt doen) of met. En als je kies voor kantopsluiting dan zijn er diverse opties zoals bijvoorbeeld een grijze of antraciet betonband, hardhouten planken of juist kunststof kantopsluiting.

Samenvattend

Zoals u ziet zijn er diverse zaken die een rol spelen bij de kosten voor het leggen van een kunstgrasmat. Dat is ook de reden dat we altijd werken met offertes op maat. Waarbij u flexibiliteit hebt op diverse vlakken: type kunstgras, wat u zelf doet, etc. Dit heeft een directe relatie met de kunstgras prijs per m2.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar wat het kost om uw tuin om te laten toveren tot een schitterende tuin met natuurlijk kunstgras? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 2 werkdagen een prijsindicatie.