Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen inclusief antwoorden.

  • Grote toepasbaarheid
  • Nooit meer grasmaaien
  • Nooit meer onkruid verwijderen
  • Het zwembad kan de hele zomer blijven staan
  • Kleurvast/uv bestendig
  • Kindvriendelijk
  • Altijd groen
  • Voor ieder budget een keuze
  • Geen allergieën meer
  • Geschikt bij trampolines/zwembaden/speeltoestellen

Het aanleggen van uw kunstgrasgazon doen wij vaak in één dag! Dit is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte.Oppervlakten tot 100m² leggen wij in één dag!

Kunstgras is waterbestendig dus je kan het gemakkelijk afspuiten met water, maar kunstgras hoeft niet per se gesproeid te worden. Wanneer je honden hebt en het is een paar weken droog dan kun je je mat af sproeien waar de ontlasting van de hond zit. Ook als het stoffig is of je zit midden in een verbouwing dan kunt u kunstgras af sproeien.

Kunstgras is erg stevig en er kan intensief op gespeeld worden. Omdat wij de aanleg technieken hebben toegepast uit de sportwereld branche is het zo sterk als een huis. Natuurlijk zit er verschil in kwaliteiten waar intensiever gespeeld op kan worden. Klik hier voor ons assortiment en mogelijkheden.

Wanneer er sneeuw op het kunstgras ligt raden wij aan om zo min mogelijk op het kunstgras te lopen.
Wanneer er een bevroren ijslaag op het kunstgras ligt mag er niet op het kunstgras gelopen worden, de vezels kunnen in dit geval afbreken.

Kunstgras kan perfect rondom een ingebouwd zwembad gelegd worden, hierdoor heb je geen last meer vast vies water door aarde of gras en ziet het er altijd netjes uit.
Ook kunt u gedurende de zomermaanden een zwembad op het kunstgras plaatsen. Wanneer deze er weer afgehaald word kunt u de vezels weer rechtop zetten door met een harde bezem te borstelen.

Ja kunstgras wordt warm in de zon. Het wordt echter niet warmer als je buitentegels. Maar wel warmer dan echt gras. Bij zomerse temparaturen in nederland boven de 30 graden is natuurlijk alles wat buiten in de zon licht erg warm. Willen de kinderen er bij deze temperaturen op spelen dan raden wij aan om met een spuit het kunstgras koel te sproeien.

Er zijn verschillende soorten hoog- en laagpolig gekleurd kunstgras. Gekleurd kunstgras wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan balkons of decoratie.

De aanwezigheid van gras en vooral het maaien daarvan kan allergische reacties opwekken. Wanneer u kunstgras aanlegt vermindert u deze allergische reacties zoals bij hooikoorts aanzienlijk.

Het is geen probleem om je tuin set of andere zware voorwerpen op het kunstgras te zetten, omdat onze onderlaag bestaat uit granulaat of lava is het geschikt om zware voorwerpen op het gras te plaatsen. Wanneer het voorwerp scherp is aan de onderzijde raden wij altijd aan om een plaatje eronder te leggen zodat de punt belasting wordt geminimaliseerd zodat het niet door het kunstgras heen kan prikken.

Mollen kunnen het kunstgras niet beschadigen.
Mollen zijn in landelijke gebieden helaas onoverkomelijk, deze zullen enkel vanaf zijkanten onder het kunstgras kunnen komen. Indien een mol zijn gangen onder uw kunstgras gazon graaft kunnen er verzakkingen optreden. Deze verzakkingen zijn uiteraard te herstellen.
Onze kunstgrasspecialisten komen hiervoor graag op korte termijn voor langs!

Kunstgras is niet brandbaar. Kunstgras is brandvertragend en schroeit weg. Door het instrooizand wordt het vuur gedoofd en kan het niet branden.
Let wel op met sigaretten of bbq’s wanneer er kolen of een brandende sigaret op het kunstgras valt schroeit het weg. Natuurlijk kunnen we dit herstellen. Wanneer wij de tuin aanleggen laten we altijd meer als 1 m2 achter zodat dit de zelfde kleurcode heeft als wat er bij u in de tuin licht zodat we het kunnen herstellen.

Om met de deur in huis te vallen: nee, kunstgras is niet kankerverwekkend en bevat geen kankerverwekkende stoffen. Kunstgras van Mastergrass is 100% veilig en uitgebreid getest. Kinderen en huisdieren kunnen naar hartenlust spelen op ons kunstgras. Daarbij is ons kunstgras brandveilig. Kleine hoeveelheden van kankerverwekkende stoffen zitten in het rubbergranulaat dat wordt gebruikt voor professionele kunstgrasvelden in de sport. Dit is een ander soort kunstgras.

Mastergrass werkt bij elke tuin die we leggen in Nederland of in Belgie altijd een onderbouw van menggranulaat of Lava. Dit doen wij omdat dit perfect is voor de afwatering en de toplaag van deze onderbouw wordt hard. Door de concentratie van zand en beton is dit een perfecte drainage voor uw kunstgras. Doordat de onderbouw hard word en er op gelopen word blijft de onderbouw altijd super mooi strak. Ook bij speeltoestellen en trampolines is granulaat de beste oplossing voor een stevige onderbouw.

Wij werken met Nederlandse producten met 10 jaar garantie op het kunstgras. Dit is enkel op de kleurvastheid en de gaarvastheid. Ook geven wij garantie op alle werkzaamheden die we uitvoeren.

Ja al onze producten zijn chloor bestendig. Kunstgras rondom en onder het zwembad is daarom ook perfect. De kunstgras blijft altijd zijn kleur behouden en planten rondom het zwembad zullen niet verdrinken.

Het drukverdelend doek, ook wel geotextiel druk-verdeel-doek genoemd wordt tijdens de aanleg onder het kunstgras geplaatst. Dit doek zorgt ervoor dat de onderbouw beschermt wordt tegen kuilen en putjes. Ook zorgt het ervoor dat er geen onkruid door het kunstgras groeit.

Vrijblijvende bezichtiging?

Wij komen vrijblijvend bij u langs om te kijken welke kunstgras soort het beste geschikt is op basis van uw wensen. Uiteraard beantwoorden we dan ook graag al uw vragen. Neem snel contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging.

info@mastergrass.nl | 0412 – 70 05 25