Heb je ook een hekel aan grasmaaien of onkruid plukken? Een volledige onderhoudsvrije tuin bestaat helaas niet, maar er zijn veel dingen om ervoor te zorgen dat je nauwelijks hoeft om te kijken naar het onderhoud van je tuin. Lees hieronder een aantal tips, zodat jouw tuin er stralend uitziet, zonder al te veel je

5x tips voor een onderhoudsvrije tuin

Heb je ook een hekel aan grasmaaien of onkruid plukken? Een volledige onderhoudsvrije tuin bestaat helaas niet, maar er zijn veel dingen om ervoor te zorgen dat je nauwelijks hoeft om te kijken naar het onderhoud van je tuin. Lees hieronder een aantal tips, zodat jouw tuin er stralend uitziet, zonder al te veel je handen uit de mouwen te steken.

1. onderhoudsvrije planten

Bij een onderhoudsvrije tuin horen onderhoudsvrije planten. Maar aan welke planten denk je dan? Heel simpel: planten die je in de tuin plant en planten die traag groeien. Planten die je één keer plant in de grond zijn onderhoudsvriendelijker dan bijvoorbeeld je tuin vol zetten met bloempotten. Bloempotten gaan namelijk minder lang mee en vergen meer onderhoud. Wat dacht je alleen al van al het zand dat tegen de potten aan gaat zitten? Daarnaast is het handig om voor planten te kiezen die traag groeien, zoals een taxus of een naaldboom. Het vraagt weinig onderhoud en het is een mooie invulling van je tuin. Wil je helemaal nergens naar om hoeven kijken? Dan is het altijd nog mogelijk om kunstplanten in je tuin te plaatsen.

2. kunstgras

Heeft jouw droomtuin ook een perfect groen gemaaid gazon? Om natuurlijk gras er zo uit te laten zien, vergt dat veel onderhoud. Wekelijks grasmaaien en besproeien bijvoorbeeld. Gelukkig is er een onderhoudsvrije optie voor een perfect gazon in je tuin, namelijk: kunstgras. Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken en je gras ziet er altijd goed uit. Mastergrass zorgt er graag voor dat er bij jou in de tuin binnen de kortste keren een kunstgazon ligt. Hier vind je meer informatie over het leggen van kunstgras door Mastergrass?

3. de juiste schutting

Een schutting in je tuin is een mooie manier om gedeeltes af te zonderen van elkaar. Dit kan met planten of een heg, maar ook een houten schutting is hiervoor ideaal. Wil je er niet naar om hoeven kijken? Dan is het een goed idee om voor een rabatdelen schutting te gaan. Dit is een dichte tuinafscheiding, waardoor je volledige privacy behoudt. Ook kunststof en composiet zijn materialen die weinig onderhoud nodig hebben.

4. bodembedekkers

Je zou het misschien niet denken, maar een kale tuin zorgt juist voor onderhoud. Daar zit je niet op te wachten, dus onze tip is om je tuin te voorzien van groen. Een kale grond is vragen om onkruid en dat wil je juist voorkomen. Zorg daarom dat je planten dicht bij elkaar staan, zodat onkruid geen kans heeft om te groeien. Boomschors is overigens ook een ideaal alternatief om de grond te bedekken.

5. coating tegen mos en algen

Heb je last van algen bij je vijver of heb je ongewenst mos in je tuin? Dat is een flink karwei om dat regelmatig schoon te maken. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het slim om oppervlaktes met bijvoorbeeld tegels of bloempotten te voorzien van een speciale coating.

6. schakel een specialist in

Kom je er zelf echt niet uit om van jouw tuin een onderhoudsvrije tuin te maken? Dan is het een idee om een specialist in te schakelen. Deze persoon weet precies hoe hij of zij te werk moet gaan, zodat jij een prachtige tuin hebt zónder veel onderhoud. Dat is dus ideaal geregeld. Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om je tuin onderhoudsvrij te maken. Wacht dacht je ervan om te beginnen met het laten leggen van kunstgras? Dat is precies waar Mastergrass je graag bij helpt. Neem contact op bij vragen of vraag gratis een offerte aan.

Heb je persoonlijk advies nodig?

Vraag het Niels!

Offerte aanvragen?

Gratis en vrijblijvend.

Kunstgras: zelf leggen of door Mastergrass?

Kunstgras is ideaal voor op het gazon, het terras of op het balkon. De vraag is alleen wie het kunstgras aanlegt. Laat u het leggen door de kunstgrasleggers van Mastergrass of steekt u zelf de handen uit de mouwen? Als…

Kunstgras leggen: 9x geschikte ondergronden

Bij het aanleggen van mooi kunstgras is een goede ondergrond erg belangrijk. Ongelijkheden, verzakkingen en onkruid hoort natuurlijk niet bij uw gloednieuwe kunstgazon. Daarom hebben wij voor uw verschillende ondergronden op een rijtje gezet die geschikt zijn voor uw kunstgras.…

Onderhoud kunstgras: hoe doet u dat?

Het is ideaal dat onderhoud van kunstgras minimaal is. Zo hoeft u nooit meer te grasmaaien, te bemesten of te besproeien. Toch is het wel de bedoeling dat u uw kunstgras goed onderhoudt, zodat het langer meegaat. Wilt u meer…